Türkiye’de Taşımacılık ve Depolama Şirketi Kurun

Türkiye’de bir nakliye ve depolama şirketi kurun Avrupa ve Asya ülkeleri için en önemli  FMCG tedarikçilerinden biri  olan Türkiye, dünyadaki en etkileyici altyapılardan birine sahiptir. Tonlarca ürün her ay karayolu, demiryolu, deniz ve hava yoluyla Türkiye’den çıkmaktadır, bu nedenle  bu ülkede bir nakliye ve depolama şirketi açmak  çok başarılı bir iş fikri olabilir.

Taşımacılık ve depolama şirketleri de dahil olmak üzere  lojistik sektöründeki Türk şirketleri , işledikleri mallarla ilgili belirli normlara uymalıdır. Lojistik sektöründe bir işletme açmak istiyorsanız  ,  Türkiye’deki şirket kuruluş acentelerimiz  aşağıda küçük bir rehber hazırladı.

Türkiye’de bir nakliye ve depolama şirketinin tescili

Taşımacılık ve depolama işinin şirket tescil süreci, Türkiye’deki   diğer şirket türleri için olduğu gibi yerel  Ticaret Sicili ile tamamlanır . Bu prosedür, limited şirketi bir iş aracı olarak öneren yerel danışmanlarımız tarafından başarıyla tamamlanabilir.

Türkiye’de nakliye acentelerine yönelik düzenlemeler

Taşımacılık şirketleri Türkiye’de yük ileticileri  olarak da bilinir  ve malların güvenli bir şekilde taşınması ve depolanması  için geçerli düzenlemelere uymak zorundadırlar . Bu düzenlemeler şunları hedefleyebilir:

  • – deniz yoluyla mal taşımacılığı – bu ürünlerin çoğu Amerika kıtalarına gönderilmektedir;
  • – Asya ve Avrupa ülkelerine hava yoluyla mal taşımacılığı
  • – Demiryolu ile yük taşımacılığı – bu yüklerin Avrupa ve Asya ülkelerine gönderilmesi amaçlanmaktadır;
  • – Türkiye’de en çok kullanılan yük taşıma yöntemi olan karayoluyla eşya taşımacılığı.

Türkiye’de tüm  nakliye ve depolama  şirketlerinin  belli başlı sorumlulukları bulunmaktadır, bunların başında da malların sigortalanması zorunluluğu gelmektedir.

Türk nakliye ve depolama şirketlerinin sorumlulukları

Türkiye’de nakliye ve depolama şirketlerinin diğer sorumlulukları   şunlardır:

  • – Malların güvenli bir şekilde varış noktasına ulaştırılması;
  • – Gerektiğinde malların konsolidasyonu ve ayrılması;
  • – Gümrüklere sunulması gereken belgelerin hazırlanması;
  • – malların manipülasyonu, etiketlenmesi ve elden geçirilmesi.

Taşımacılık ve depolama şirketi kurma konusunda yardıma ihtiyacınız varsa  lütfen  Türkiye’deki şirket kuruluş danışmanlarımızla iletişime geçin .

Similar Posts