Türkiye’de Su Ürünleri Yetiştiriciliği Alanında Şirket Kurmak
Yabancı yatırımcılar, Türkiye’deki balıkçılık sektöründe birkaç yıldır iyi iş fırsatları buldular . Birçok denize ve tatlı sulara iyi erişim sayesinde, balıkçılık sektöründe iş kurmak daha kolay ve mevzuat çok destekleyici. Türk balıkçılık sektöründeki en yeni trendlerden biri , çoğunlukla Avrupa ülkelerine ihraç edilen çeşitli balık türlerinin yetiştirilmesine olanak tanıyan su ürünleri yetiştiriciliğidir .
Türkiye’de balık çiftçiliğine uygulanan temel yasa, ilk olarak 1971 yılında yayımlanan ve 2003 yılında değiştirilen Su Ürünleri Kanunu’dur. Türkiye’deki şirket tescil danışmanlarımız, balık çiftçiliğiyle ilgili düzenlemeler hakkında bilgi sağlayabilir .
Türkiye’de en verimli su ürünleri yetiştiriciliği faaliyetleri nelerdir?
Yıllar boyunca Türk şirketleri çeşitli balık çiftçiliği faaliyetleri denediler , ancak en kazançlı olanların tatlı su ve deniz su ürünleri yetiştiriciliği olduğu kanıtlandı . Sonuç olarak, Türkiye artık dünyada çiftliklerde yetiştirilen balıkların en büyük ihracatçılarından biri .
Türkiye’de su ürünleri yetiştiriciliği işine başlamak isteyen girişimciler, balık yetiştirmenin yapabilecekleri tek faaliyet olmadığını bilmelidir. Bunun dışında, bir Türk su ürünleri yetiştiriciliği şirketi şunları da yapabilir:
- – balık üretim çiftlikleri kurmak;
- – organik balık çiftçiliği faaliyetlerinde bulunmak;
- – ton balığını şişmanlatma faaliyetleri.
Türkiye’deki şirket kuruluş danışmanlarımız su ürünleri yetiştiriciliği şirketinin tescili konusunda yardımcı olabilir .
Türkiye’de su ürünleri yetiştiriciliği işletmesi kurmak için gerekenler
Türk şirket kuruluş süreci, bir balık çiftliği kurma yolunda atılan ilk adımdır . Daha sonra balık çiftçiliği izni adı verilen özel bir lisans alınmalıdır. İzin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesindeki Su Ürünleri Yetiştiriciliği Dairesi’nin aşağıdaki bölümlerinden biri tarafından verilir:
- – Deniz su ürünleri yetiştiriciliği şirketlerine lisans veren Deniz Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü;
- – Tatlı su balık çiftlikleri için izinleri veren İç Su Ürünleri Yetiştiriciliği bölümü;
- – Su ürünleri yetiştiriciliği şirketlerinin yürüttüğü diğer faaliyetlere ilişkin lisansları veren Su Ürünleri Yetiştiriciliği Ekonomisi ve Pazarlaması.
Türkiye’de balık çiftliği ruhsatı başvurusunda bulunurken özel bilgilerin verilmesi zorunludur .
Türkiye’de su ürünleri yetiştiriciliği şirketi kurulumu konusunda yardıma ihtiyacınız varsa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin .