Türkiye’de Bir Girişim Açın

Türkiye’nin genç nüfusunun büyük bir kısmı ve yüksek internet hızı,  bir startup şirketi kurmayı düşünmek için en iyi nedenlerden bazılarını temsil eder . Türk hükümeti, bu tür işletmelerin gelişmesi için elverişli koşullar yaratmıştır ve şu anda genellikle startup girişimleri oluşturmak için istihdam edilen küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ’ler) için operasyonel sistemi iyileştirmek için çalışmaktadır.  Türkiye’de startup açma fikri sizi cezbediyorsa ,  Türkiye’deki şirket kurma uzmanlarımız bu tür bir işletmeyi mümkün olan en kısa sürede kaydettirmek için tam destekle hizmetinizdedir. Bu ülkede bir şirket açmak  istiyorsanız, hangi sektörde faaliyet göstermek istediğiniz önemli değil, bize güvenebilirsiniz  . İstanbul’da  bir startup kaydetmenize yardımcı olabiliriz  .

 Hızlı bilgiler 
Yeni kurulan şirketler için işletme kuruluşlarıÖzel limited şirket
Türkiye’de kimler startup açabilir?Hem yerli hem de yabancı yatırımcılar
Türkiye’de girişimler için mevzuat– Türkiye’de Yabancı Yatırım Hukuku,– Türkiye’de Ticaret Kanunu
Asgari sermaye 10.000 TL
İş planı gerekli (EVET/HAYIR)Evet
Gerekli belgelerŞirket Tüzüğü
İşletme ruhsatı (EVET/HAYIR)Evet
İşletme adının doğrulanmasıBir isim doğrulaması gerekiyor
Yerel banka hesabı (EVET/HAYIR)Yerel, ancak zorunlu değil
Vergi kaydı (EVET/HAYIR)Evet
İş adresi gerekli (EVET/HAYIR)Evet 
Yönetici sayısıEn az 1 yönetmen
Muhasebe hizmetleri (EVET/HAYIR)Evet
Şirket kuruluş hizmetleri sunuyoruz (EVET/HAYIR)Evet
Yabancıları vekaletname ile temsil edebiliriz (EVET/HAYIR) Evet
Türkiye’deki girişimlere yönelik destek girişimleri– Başlangıç ​​Destek Organizasyonu,– Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından başlatılan programlar,– Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı vb. tarafından desteklenen projeler.
Türk girişimcilik ekosistemiTürkiye’deki girişimcilik ekosistemi, düzenleyici destek ve küresel sahnede giderek artan varlığın da katkısıyla son yıllarda büyümeye devam ediyor.
Türkiye’de KDV– %20 (standart), – %10 ve %1 (indirimli) 
Türkiye’de Kurumlar Vergisi Oranı– %25 (genel),– %30 (finans sektörü)
Sekreter gerekli (EVET/HAYIR)HAYIR 
Kuruluş süresi (yaklaşık)3 ay 
Girişimler için yatırımcılar– melek yatırımcılar,– girişim sermayeleri,– kitle fonlaması vb.
 Başlangıç ​​merkezleriİstanbul, girişimcilere yönelik yerel ekosistemleri ve destek yapılarıyla bir girişimcilik merkezi olarak ortaya çıkıyor.
Türkiye’de popüler startup sektörleri– fintech,– e-ticaret,- toplu taşıma,– yenilenebilir enerji vb.
Sanal ofis mevcut (EVET/HAYIR) EVET
Özel lisanslar ve izinlerİş sektörüne bağlı olarak (konaklama ve ikram, ithalat/ihracat vb.)
Türkiye’de bir girişim açarak ikamet izni almakTurkuaz Kart veya Türkiye Altın Vizesi almaya hak kazanırsanız ülkede bir girişim açarak ikamet izni alabilirsiniz.
Çalışan kiralayabilir misiniz (EVET/HAYIR)EVET 
Türkiye’de bir girişim açmanın avantajları– büyüyen startup ekosistemi,– Türkiye’de şirket açmanın kolay süreci,– çok sayıda destek girişimi,– çeşitli iş sektörleri,– güçlü işgücü, vb.
 YardımTürkiye’de şirket kuruluşu konusunda uzmanlarımız, ülkede bir girişim açmanıza yardımcı olabilir ve gerekli rehberliği sağlayabilir.

İçindekiler

  • Türkiye’deki bir girişim için uygun iş şekli nedir?
  • Türkiye’de startup açmanın temel unsurları
  • Türkiye’de startup açmak için minimum sermaye miktarı var mı?
  • İstanbul’da startup açmak için gerekli belgeler
  • Türkiye’de kimler startup açabilir?
  • Türkiye’de uzmanlarımız tarafından sunulan işletme yönetimi
  • Türkiye’deki girişimler hakkında SSS
  • Türkiye’de yatırım yapmak
  • Türkiye için 20 girişim fikri
  • Türk girişimcilik ekosistemi

Türkiye’deki bir girişim için uygun iş şekli nedir?

Türkiye’de startup şirketlerinin kurulması için kullanılabilecek çeşitli tüzel kişilik türleri vardır  , ancak özel limited şirket yerel ve yabancı yatırımcılar tarafından en çok tercih edilen seçenek olmaya devam etmektedir. Popülaritesi, dünya çapında yaygın bir yapı türü olması gerçeğinde yatmaktadır, Türkiye’de ise birleştirilebilecek en kolay iş biçimlerinden biridir.  Türkiye’deki şirket kuruluş danışmanlarımız  özel limited şirketin tescilinde yardımcı olabilir.

Türkiye’de startup açmanın temel unsurları

İstanbul  startup’ı  sıradan bir şirkettir, bu nedenle belirli gerekliliklere uyması gerekmez. Onu diğer işletmelerden ayıran şey, genellikle müşterilerin belirli ihtiyaçlarını karşılaması gereken yenilikçi sektörlerde faaliyet göstermesidir; bu nedenle, ilk ve devam eden operasyonlar için önemli miktarda paraya ihtiyaç duyabilir. Bu nedenle, startup genellikle kuluçka merkezleri, melek yatırımcılar ve/veya  kitle fonlama platformları gibi belirli finansman kaynaklarına güvenecektir .

İyi haber şu ki  Türkiye  , 2012’de   uluslararası düzeyde startup ekosistemi oldukça yeni bir kavramken startup’ların burada faaliyet göstermesini mümkün kıldı. O zamandan beri:

  1. Hükümet, bu tür şirketlere yardımcı olan çeşitli kurumlardan oluşan Girişim Destekleme Örgütü’nü kurdu.
  2. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, işletmelere girişim sermayesi sağlamada önemli bir aktördür.
  3. Hükümet ayrıca 2013 yılında yeni kurulan şirketlere sermaye enjekte ederek karşılığında getiri elde etmek isteyenler için bir melek yatırımcılık programı başlattı.
  4. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Teknoloji Transfer Hızlandırıcı Projesi’nin oluşturulmasında Avrupa Yatırım Fonu ile işbirliği yaptı.
  5. 2016 yılından itibaren küreselleşme hamlesiyle birlikte Türk girişimciler, ürünlerini ve hizmetlerini dünya çapında satma imkânına kavuşuyor.

Yukarıda sunulduğu gibi, Türkiye’de bir startup kurmanın birçok avantajı vardır.  İstanbul’da bir startup   açmaya karar verirsenizşirket kayıt acentelerimiz size yardımcı olabilir. Lütfen hazırladığımız aşağıdaki video sunumunu keşfedin:

https://youtube.com/watch?v=kpFtUVR6bHg%3Ffeature%3Doembed

Türkiye’de startup açmak için minimum sermaye miktarı var mı?

Türkiye’de bir startup şirketinin hisse sermayesi için herhangi bir gereklilik yoktur  , ancak seçilen tüzel kişilik türüne bağlı olarak,  Şirketler Hukuku hükümleri uyarınca belirli bir miktarda para için yasal bir gereklilik gerekebilir. Bu , en az 10.000 TL (yaklaşık 1.300 EUR veya 1.200 USD) gereken Türk özel limited şirket  durumudur  .

 Şirket kuruluş aşamasında Türkiye’ye gelmek istemeyen yabancı yatırımcılar için, şirket kuruluş prosedürleri yerel uzmanlarımız tarafından yürütülebilmektedir  .

İstanbul’da startup açmak için gerekli belgeler

Belgeler açısından, Şirket Ana Sözleşmesi, bir iş planı ve bir iş modeli dışında hazırlanması gereken özel bir belge yoktur. İkincisi, işletmeyi tanıtmak ve yatırımcılardan fon toplamak için kullanılacaktır.

Şirket Ana Sözleşmesi, hissedarlar ve yönetici bilgileri hakkındaki bilgilerle birlikte Ticaret Siciline sunulmalı   ve bunlara dayanarak startup, Kayıt Belgesini alacaktır. Vergi kimlik numarası genellikle şirket tescil edildikten sonra verilir.  Bir startup’ın  Ticaret Siciline kaydedilmesi prosedürü, Türk şirket kuruluş temsilcilerimiz  tarafından denetlenebilir  .

 Türkiye’de muhasebeci mi arıyorsunuz ? Sahip olduğunuz şirketin muhasebe gerekliliklerine uyum sağlamanıza yardımcı olabilecek uzman ekibimizi öneriyoruz. Muhasebe, denetim, bordro, yıllık mali tabloların hazırlanması ve sunulması ve borç takibine ihtiyacınız olacak. Bu hizmetlere ek olarak, ilgilenenler uzman tavsiyesi veya yatırım danışmanlığı da isteyebilirler. Şirketinizin vergi kaydı konusunda size yardımcı olmak için buradayız. Aşağıdaki infografik bu konu hakkında bilgi içermektedir:

Türkiye’de kimler startup açabilir?

Hem yerli hem de yabancı girişimciler Türkiye’deki girişimlere karar verebilir  . Girişim ekosistemi, faaliyetlerini bu ülkede geliştirmek ve kar elde etmek ve sağlam bir iş ikliminin tadını çıkarmak isteyen yatırımcılar için oldukça çekicidir. Türkiye’deki  şirket kurma uzmanlarımız, Türkiye’de  bir girişimle ilgileniyorsanız hizmetinizdedir  , bu nedenle lütfen sorularınızı göndermekten çekinmeyin ve size yardımcı olmamıza izin verin.

Türkiye’de uzmanlarımız tarafından sunulan işletme yönetimi

Türkiye’de bir  startup  , eğer şartlara uyulursa kolayca kurulabilir. Ancak bu alanda uzman birinin desteği son derece faydalı olacaktır çünkü girişimcilerin ihtiyaçlarına göre uyarlanmış bir iş planının nasıl oluşturulacağını bilecektir. İş yönetimi her şirket için önemlidir ve bir dizi görevi içerir.

 Türkiye’deki şirket kuruluşlarımızdan biri  size işletme yönetiminin ne olduğunu açıklayacaktır. Bütçe analizi, muhasebe, pazarlama ve tanıtım, iş çözümlerinin uygulanması ve daha fazlası gibi dikkate alınması gereken belirli idari görevler vardır.  Türkiye’deki girişiminiz için tavsiye mi arıyorsunuz ? Bizimle iletişime geçmek ve bu konuda nasıl yardımcı olabileceğimizi keşfetmek oldukça kolaydır.

Türkiye’de bordro ile ilgileniyorsanız  , alanında uzmanlarımızın sunduğu hizmetleri tercih edebilirsiniz. Şirkette maaşların hesaplanması ve teslimi, önceden belirlenmiş belirli kriterlere ve kurallara göre yapılır. Bu hizmet, şirket yöneticileri tarafından onaylanması gereken bir dizi belgeyi içerir. Ancak, telefonla veya çevrimiçi olarak bizimle iletişime geçerseniz, bu tür hizmetler hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğrenebilirsiniz. Kişiselleştirilmiş tekliflerden ve eksiksiz hizmetlerden yararlanmanız için eksiksiz bilgilerle hizmetinizdeyiz.

Türkiye’deki girişimler hakkında SSS

Türkiye’de kimler startup açabilir?

Yerel ve yabancı girişimciler,  Türkiye’deki Şirketler Kanunu’na uygun olarak  Türkiye’de startup açabilirler . Kayıt süreci, Türkiye’deki şirket kuruluş acentelerimizden biri tarafından denetlenebilir.

Türkiye’de bir startup için minimum sermayeye ihtiyacım var mı?

Türkiye’de özel limited şirket kurmaya karar verirseniz  , asgari sermaye tutarı 1.300 Avro olarak belirlenmiştir. Acentelerimiz size daha fazlasını anlatabilir.

İstanbul’da bir girişim için özel şartlar var mı?

Hayır, Türkiye’deki startup’lar için özel koşullar yoktur. Türkiye’de bir startup’ın kayıt süreci basittir ve zor formalitelerden veya karmaşıklıklardan muaftır.  Türkiye’deki şirket kuruluş acentelerimizin desteği  , tüm kayıt süreci boyunca son derece yararlı olacaktır.

Türkiye’de startup’lar için hangi belgeler gerekiyor?

Ana Sözleşme, Türkiye’de bir girişimin ana belgeleridir. Bunlar, girişimin sahipleri, faaliyetleri, iş yeri ve daha birçok şey hakkında bilgi içermelidir.

İstanbul’daki girişimim için iş planı oluşturma konusunda yardım alabilir miyim?

Evet, bir iş planı Türkiye’deki bir şirketin başlangıç ​​noktasıdır  . Bu alanda deneyimimiz var ve Türkiye’deki girişiminiz için uygun iş planını oluşturabiliriz.

Girişimin vergilendirilmesi için Türkiye’de kayıt altına alınması gerekiyor mu?

Evet, Türkiye’de bir şirketin vergilendirme için kaydı zorunludur. Bizimle konuşabilir ve destek alabilirsiniz.

Türkiye’de bir iş adresine ihtiyacım var mı?

Evet,  startup Türkiye’de faaliyete geçecek , bu nedenle seçilen şehirde bir iş adresi gereklidir.  Türkiye’deki startup’ınız için geniş bir çözüm yelpazemiz var .

Türkiye’deki girişimim için muhasebe hizmeti alabilir miyim?

Evet, tüm bir departmana sahip olmak yerine Türkiye’de bir muhasebe firmasının hizmetlerini kiralamak en iyisidir   . Uzmanlarımızla konuşabilir ve bu anlamda destek isteyebilirsiniz.

Türkiye’de bir startup’ı tescil ettirmek zor mu?

Hayır, Türkiye’de bir startup açmanın formaliteleri   karmaşık değildir. Ayrıca, sorunsuz bir kayıt süreci için Türkiye’deki şirket kuruluş acentelerimizin desteği oldukça faydalı olacaktır.

Türkiye’de şirket kuruluş uzmanı hizmetlerinden faydalanabilir miyim?

Evet, Türkiye’deki şirket kuruluş acentelerimiz genç ve deneyimli girişimcilerin bu ülkede bir iş kurmasına yardımcı olabilir. Türkiye’de bir startup açmayı düşünüyorsanız yardım ve rehberliğimizi talep etmeye davetlisiniz.

Türkiye’de yatırım yapmak

Türkiye  , birçok ilgi alanında, birçok avantajla desteklenen bol miktarda iş fırsatı sunmaktadır. İki kıtada bulunan bir ülke olarak, iş iklimi, bu ülkede faaliyetlerini genişletmek isteyen uluslararası girişimciler için caziptir; örneğin, imalat, yiyecek ve içecek, enerji, otomotiv, inşaat ve turizm gibi sektörlerde.

Türkiye, dünyanın üçüncü büyük tütün ihracatçısıdır ve bu sektör büyük karlar elde etmektedir. Türkiye halihazırda vergi açısından korunan ve çok daha fazlasını yapan büyük şirketlerin yurtdışındaki yan kuruluşlarına ve şubelerine ev sahipliği yapmaktadır. Türk hükümetinin sunduğu teşvikler, yalnızca istikrarlı bir ekonomi ve iş ortamı değil, aynı zamanda operasyonları ve gelecekteki gelişmeleri sürdürebilecek teşvikler arayan uluslararası yatırımcılar tarafından oldukça takdir edilmektedir.  Türkiye’de bir girişim  , yerli ve yabancı girişimciler için ideal bir iş seçeneği olabilir.

Türkiye için 20 girişim fikri

Hedef değişikliği planlıyorsanız ve  Türkiye’de iş yapmak istiyorsanız, size ilham verecek aşağıdaki başlangıç ​​fikirlerini keşfedebilirsiniz. Ayrılan bütçeye bağlı olarak, iş en başından itibaren başarılı olabilir, ancak Türkiye’deki şirket kuruluş acentelerimizden oluşan ekibimizin desteğinden ve yardımından da faydalanabileceğinizi hatırlatıyoruz  . İşte  Türkiye’de deneyebileceğiniz 20 iş fikri :

1.  Klasik ofisler yerine bir çalışma alanı  – Kendi başlarına çalışanlar için samimi bir çalışma alanı kiralama hizmetleri iş fikirleri listenizde olabilir. Bu tür bir iş, uzaktan çalışan ve ofise gitmek zorunda olmayan veya gitmesi gerekmeyen kişilere yönelik olabilir.

2.  Sanal asistanlık hizmetleri  – Birçok işletme internette büyüdüğü ve bu tarifle başarılı olduğu için, daha iyi organize olmak isteyen şirketlere adanmış sanal asistanlık hizmetlerini düşünebilirsiniz. Bu hizmetleri müşteri gereksinimlerine göre özelleştirebilirsiniz.

3.  Bir kredi şirketi – Finansal hizmetlere olan talep yüksek olduğundan, Türkiye’de  bu tür  bir girişime yönelebilirsiniz  . Kredi biçiminde finansman, gelişmiş bir iş planı gerektirir.

4.  Çevre dostu bir araba yıkama işi  – Çevreye yönelik kaygı, dünya çapındaki yetkililerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Türkiye de bir istisna değil, bu nedenle  çevre dostu ürünler kullanabileceğiniz  bir çevre dostu araba yıkama yeri kurmayı düşünebilirsiniz. Türkiye’deki girişimler  hakkında daha fazla bilgi uzmanlarımız tarafından sunulabilir.

5.  Seyahat acentesi  – Türkiye her yıl etkileyici sayıda turisti kendine çekiyor ve bu sektöre adanmış hizmetler hızla gelişiyor. Yurt içi ve yurt dışı turizme hitap eden bir  seyahat acentesi Türkiye’de  iyi bir başlangıç ​​fikri olabilir  .

6.  Bir sigorta şirketi  – Bir diğer iyi iş fikri de  Türkiye’de bir sigorta şirketi kurmaktır . Bu tür faaliyetler mümkün olan en kısa sürede pazara entegre olmak için daha büyük bir bütçe gerektirse bile, böyle bir girişim başarılı olabilir.

7.  Bir etkinlik organizasyon şirketi  – Bu tür faaliyetler, ister düğünler ister iş toplantıları düzenlemek olsun, her alanda uygulanabilir. Bu durumda, hızlı gelişme ve buna karşılık gelen karlar için kişisel bağlantılar önemli olacaktır.

8.  Grafik tasarımcı hizmetleri  – Dış kaynaklı grafik hizmetleri arayan birçok şirket var.   Bu tür olanakları bu ülkede ve yurtdışında sunan Türkiye’de girişimler kurabilirsiniz .

9. Web sitesi oluşturma hizmetleri – Yukarıda belirtildiği gibi, birçok işletme dikkatini çevrimiçine ve sunulan olanaklara çevirdi. Bu nedenle, tutarlı karlar getirebilecek web sitesi oluşturma hizmetleri   sağlayabilirsiniz  .

10.  İç tasarım şirketi  – Bu iş, kendi başlarına faaliyet göstermek ve para kazanmak isteyen hem meraklılara hem de bu alanda uzmanlara yöneliktir. Bu yöndeki pazar sürekli olarak gelişmektedir ve böyle bir girişim iyi bir iş fikri olabilir.

11.  Bir catering şirketi  – Türkiye zengin ve çeşitli mutfağıyla bilinir. Bundan faydalanabilir ve  yerel olarak dağıtım yapmak için bir catering şirketi kurabilirsiniz  .

12.  Türkiye’de bir restoran  –  Türkiye’deki girişimler  bir restoran işletmesini de içerebilir. Yerel veya uluslararası ürünler içeren bir menü benimsemenizden bağımsız olarak, bu sektörde her yıl kaydedilen büyük karlar göz önüne alındığında, iş fikri başarılı olacaktır.

13.  Bir bakkal dükkanı  – Bir diğer iyi iş fikri de turistik potansiyeli olan bir şehirde sebze ve meyve dükkanı açmaktır. Sadece taze ürünler arayan yerel halka hitap etmekle kalmayacak, aynı zamanda o bölgeden turistleri de çekeceksiniz.

14.  Vegan bir mağaza  – Veganlık fikri son yıllarda Avrupa ve Asya’da giderek daha fazla insanın yeni bir yaşam tarzı benimsemesiyle büyüdü. Bu nedenle vegan ve vejetaryen ürünler sunan bir mağaza harika bir iş fikri olabilir.

15.  Dahili ve harici bir nakliye şirketi  – İnsan ve mal taşımacılığı garantili başarılı bir iştir. Pazar bu yönde açık olduğundan, dikkatinizi bu tür bir işe çevirebilirsiniz.

16.  Bir kuyumcu mağazası  – Türkiye zengin altın kaynakları ve dünyanın dört bir yanına ihraç edilen mücevher üretimiyle bilinir. Bu alanda bir iş düşünebilir ve  Türkiye’de bir kuyumcu mağazası açabilirsiniz .

17.  Balıkçılık şirketi  – Türkiye’deki en üretken sektörlerden biri balıkçılıktır. Bu alandan elde edilen karlar her yıl çok büyüktür ve burada hem yerel hem de uluslararası müşterilere hitap eden bir işi deneyebilirsiniz.

18.  FMCG sektöründeki bir şirket  – Kozmetik, gıda veya hijyen gibi tüketim malları hızlı satış nedeniyle kısa raf ömrüne sahiptir. Bu alan tüm dünyada avantajlıdır ve Türkiye de bir istisna değildir.

19.  Tarımsal faaliyetler  – Türkiye tarım için iyi topraklar bakımından zengin bir ülkedir. Çiftlikler büyük karlar getirir, bu nedenle bu tür işleri keşfetmekte zarar yoktur.

20.  Çevrimiçi mağaza  – İnternet işi karlı bir sektördür ve uluslararası alanda genişlemeye devam etmektedir. E-ticaret alanında kar elde etmek istiyorsanız,  giyim, ayakkabı, mücevher ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli ürünler sunmak için  bir çevrimiçi mağaza açabilirsiniz .

Türk girişimcilik ekosistemi

Türkiye Yatırım Ofisi’ne göre  , Türkiye’deki girişim ekosistemi, 2019’da 61’e ulaşan çok sayıda teknopark sayesinde son birkaç yılda oldukça gelişti. Bunların dışında:

  • 2018 yılında 109 girişim, melek yatırımcılar ve girişim sermayesi fonlarından 62 milyon ABD doları tutarında yatırım aldı;
  • 2019 yılında 94 girişim benzer yatırımlardan 102 milyon dolar aldı;
  • 2019 yılında girişim şirketlerine yapılan toplam yatırımlar bir önceki yıla göre %66 arttı;
  • 2019 yılında yatırımların çoğu fintech girişimlerine gitti – 8,4 milyon dolar.

Türkiye’de bir startup açmak istiyorsanız  , lütfen  Türkiye’deki şirket kurma uzmanlarımızla iletişime geçin  ve kapsamlı bilgi ve destek isteyin.

Similar Posts